GÜNCEL Haberleri
DERMATOLOJİ PROFESÖRÜ, HASTANEYE BAŞVURUYU AZALTMAK İÇİN KİŞİSEL WHATSAPP HATTI KURDU

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı ve Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu koronavirüs (Kovid–19) bulaşma riski nedeniyle hastanedeki yoğunluğu önlemek için hastaların kendisine ulaşabilecekleri bir whatsapp hattı kurdu.

DERMATOLOJİ PROFESÖRÜ, HASTANEYE BAŞVURUYU AZALTMAK İÇİN KİŞİSEL WHATSAPP HATTI KURDU
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak büyük bir sağlık krizi haline gelen Koronavirüs (Kovid–19) nedeniyle önlemler alınmaya devam ediyor. Riskli grupların ilk sırasında olan hekim ve sağlık çalışanları da hastanelerde oluşabilecek yığılmaların önüne geçmeye çalışıyor. Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, virüs vakalarının ortaya çıktığı bu süreçte, hasta yoğunluğunun oluşmaması için hastaların kendisiyle iletişime geçebilecekleri bir whatsapp hattı kurdu.


ELLERİ NEMLENDİRMEK ŞART
Çalıkoğlu: “Günde 6-8 defadan fazla el yıkanmasını önermiyoruz. Çünkü bu kadar çok el yıkamak, ellerin aşırı kurumasına sebep oluyor. Ancak son dönemlerde korunma amaçlı 15-20 defa el yıkadığımız için çeşitli önlemler almamız gerekiyor. Çünkü ellerin çok yıkanması egzamaya davet çıkarıyor. Özellikle sabun kullanılamayan durumlarda dezenfektan çok faydalı oluyor. Çünkü dezenfektanlar, deri yüzeyindeki zararlı bakterileri öldürerek çok temiz bir ortam yaratıyorlar. Elimizi temiz yıkadıktan sonra üzerine tekrar kolonya sürmemize ya da dezenfektan kullanmanıza gerek yok. Kolonyanın çok sık kullanılması da bir başka egzama sebebi” dedi.


'HASTANEYE SADECE ACİL DURUMLAR İÇİN GİDİN'
‘Hastaneye sadece acil durumlar için gidin’ uyarısı yapan Çalıkoğlu, kendisine Whatsapp hattından ulaşan hastalarına anlık olarak yardımcı oluyor. Uygulamayla hem hastanedeki olası yoğunluğun önüne geçilmesi hem de hastaların evden çıkmadan hizmet alması hedefleniyor. Kurduğu whatsapp ihbar hattını, sosyal medya hesabından paylaşan Dermatoloji profesörü Emel Erdal Çalıkoğlu, hastanelere acil durumlar dışında gidilmemesi gerektiğini vurguladı. Hastaları sosyal medyadan çok olumlu tepkiler aldığını belirtti.

 

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum