KÜLTÜR-SANAT Haberleri
Develer tellal iken, pireler berber iken; nokta ile virgül bir gün...

Bugün kullandığımız noktalama işaretleri 15. yüzyıl sonunda bir daha değişmemek üzere son şeklini aldı. Günümüzde bilgisayarlar matbaadan daha yaygın hale gelince noktalama işaretleri yerini emojiler dediğimiz his simgelerine bıraktı! Çocuklar başta olmak üzere mobil teknoloji kullanıcıları, yazışmalarında noktalama işareti yerine bu simgeleri kullanıyor.

Develer tellal iken, pireler berber iken; nokta ile virgül bir gün...
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Peki yazışma dilinin vazgeçilmezi noktalama işaretleri ne olacak? Çocuklar nasıl öğrenecek?

 

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ...

Yazar Şebnem Güler Karacan, aileleri ve eğitimcileri kara kara düşündüren bu soruna eğlenceli bir çözüm yolu buldu. 150’den fazla yayınlanmış çocuk kitabı bulunan Şebnem Güler Karacan, birer karaktere dönüştürdüğü noktalama işaretlerini kaleme aldığı resimli masal kitabında buluşturdu.

 

“Noktalama İşaretlerinin Maceraları” isimli beş ciltlik seride; noktalama işaretlerinin yerlerini bir türlü bulamayan çocuklara eğlenceli bir şekilde yol gösteriliyor. Birbirinden ilginç masal kitaplarını okuyup bitiren çocuklar, noktalama işaretlerini kolayca öğrenmiş oluyorlar.

 

HİKAYELER E-KİTAP FORMATINDA

Yazar Karacan, noktalama işaretlerinin maceralarını e-kitap formatında hazırladı. Kitaplar, www.gulucukyayinlari.com adresinden bir tıkla cep telefonu, bilgisayar ya da tabletlere indirilebiliyorlar.

 

Karacan’ın sanal yayınevi, sadece çocuklar ve aileler için değil özellikle yurtiçi ve yurtdışındaki eğitmenler için de önemli bir kaynak ve rehber niteliğinde.

 

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum