GÜNCEL Haberleri
Hicri Yeni Yılımız Mübarek Olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hicri yeni yılın ve Muharrem ayının bütün insanlık için hayırlar getirmesini diledi.

Hicri Yeni Yılımız Mübarek Olsun
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hicri Yılbaşı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicret etmesiyle başlayan Hicri Yeni Yılı ve Muharrem ayının gelişini idrak ediyoruz.

İslam tarihinde bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan Hicret; İslâm'ın yayılmasına, müstakil İslâm devletinin kurulmasına, Müslümanların zulüm ve baskıdan kurtulmasına vesile olmuştur.

Peygamberimiz, ‘Hicret nedir?’ sorusuna, 'Kötülüğü terk etmendir' diye cevap vermiştir. Kur’an-ı Kerim’de de cihattan sonra en önemli olay olarak hicretten bahsedilmiş; Ensar ve Muhacirlerin örnek hareketlerinden söz edilmiştir.

Hicretin kötülüklerden iyiliğe, cehaletten ilme, haramlardan helâle göç etmek olduğunu unutmadan; kan ve göz yaşının sel olup aktığı İslam dünyasının, yeniden hicretle sahabenin elde ettiği mutlu neticelere ulaşması için dua edelim.

İslam tarihinde önemli bir yeri olan, Peygamberimizin ‘Allah’ın ayı’ olarak nitelendirdiği Muharrem ayının ve Hicri Yeni Yılın birliğe, kardeşliğe ve kurtuluşa vesile olmasını diliyor; şehrimiz, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

 

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum