GÜNCEL Haberleri
Kalite Ve Lezzetten Ödün Vermeyenlerin Adresi İstanbul Pastanesi…

Kalite Ve Lezzetten Ödün Vermeyenlerin Adresi İstanbul Pastanesi…

Kalite Ve Lezzetten Ödün Vermeyenlerin Adresi İstanbul Pastanesi…
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Kimilerine göre bir başarı hikayesi kimilerine göre lezzet ve güvenin adresi.1981 yılında üç gencin omuz omuza verip, tüm zorluklara rağmen vazgeçmeyip temellerini attıkları İstanbul Pastanesi şuanda Konya’nın en sevilen ve tercih edilen mekanlarından bir tanesi olmayı başarmış durumda. Geleneksel olmasının yanında yenilikleri ile misafirleri şaşırtan, sunmuş olduğu lezzetli ürünleriyle beğenileri toplayan İstanbul Pastanesi’ni Hakan Sütçü ile konuştuk. İlklerin ve yeniliklerin adresi olan İstanbul Pastanesi yenilenen konseptiyle siz değerli misafirlerini bekliyor. 

 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Hakan Sütçü. Almanya’da doğdum ve büyüdüm. Eğitimimi Almanya’da Ekonomi ve Ticaret okuyarak tamamladım. 2011 yılında Türkiye’ye temelli dönüş kararı aldım. 2011 yılından itibaren eğitimlerimi alarak pastane sektöründe kendimi geliştirdim. Her yıl dört beş kere Almanya’ya gidip gelmeye devam ediyorum. Bu sektörde en kaliteli ürünü en iyi şekilde müşterilerimize sunmak için birçok ülkeye gidip en iyi malzemeyi anavatanında görüp, birebir tadıp pastanemize getirmekteyiz.

Baba mesleğimiz pastacılık. Babam ve iki amcam 1981 yılından beri bu sektörde çalışmaya devam etmektedirler.

Her şeyin en iyisini bizi tercih eden kişilere sunma çabasındayız. Belçika’da çikolata üzerine eğitimler aldım. Dondurmada en iyi lezzeti sunmak için kardeşimle beraber İtalya’da eğitim aldık. Bildiğiniz üzere dondurmada gelato çok ön plandadır. Gelato günlük taze dondurma demektir. Üründe kullanılan malzeme, makine ve yapılışı bizim ülkemizde yapılan dondurmadan çok farklıdır. Kardeşimle beraber İtalya’da eğitimlerimizi tamamladıktan sonra pastanemizde hiçbir katkı maddesi kullanmadan en lezzetli dondurmayı günlük olarak üretip müşterilerimize sunmaktayız.

1981 yılından beri İstanbul Pastanesi hayatımızın bir parçası olmayı başardı. İstanbul Pastanesi'nin geçmişini anlatır mısınız? Hikâyesi nedir?

İstanbul Pastanesi’nin hikayesi bana hem enteresan hem de başarı dolu gelir. Babam ve amcalarım çiftçi olmamak için 1978 yılında köyden Konya’ya gelerek iş hayatlarına başlıyorlar. Aslında bir nevi çiftçi olmamak için köyden kaçıyorlar. Yaşları çok küçük olmasına rağmen Konya’ya gelip pastane işleten bir yakınımızın yanında işe başlıyorlar. Mesleği öğrendikten sonra Zafer’de bulunan merkez şubemizi 1981 yılında alıp pastanecilik sektörüne adım atıyorlar. Daha sonraki yıllarda babam Almanya’ya gidiyor ve burada gastronomi, pastane üzerine birçok yerde çalışarak mesleğine devam ediyor. Babam 2004 yılında Almanya’dan temelli dönüş yapıp elde etmiş olduğu bilgi birikimi ve tecrübesiyle tekrar işinin başına döndü.

2010 yılında Kızılkaya iş merkezinde ikinci şubemizi açtık. Açmış olduğumuz şubemize talepler oldukça iyiydi. Bir yıl sonrasında hizmet anlayışımızdan asla ödün vermeden hizmet yerimizi değiştirerek şuan ki mevcut yerimize geçtik.

Şuanda 2 şubemiz ile çalışmaya devam etmekteyiz.

Pastanenizin adı neden İstanbul Pastanesi? Özel bir sebebi var mı?

Babam Zafer’deki şubemizi açmadan bir iki yıl Konya’da çalıştıktan sonra İstanbul’a gitme kararı alıyor. İstanbul’da 6 ay kadar çalıştıktan sonra hayat şartlarının farklı olması nedeniyle tekrar Konya’ya dönüyor. Babamın İstanbul’a hayran kalması pastanemize bu ismi vermesine neden oluyor. 

Müşterilerinize sunmuş olduğunuz hizmet ve ürün çeşitlerinden bahseder misiniz?

Pastane olarak geniş kapsamlı bir ürün portföyüne sahibiz. Sunmuş olduğumuz tüm ürünler kendi imalatımız ve dışarıdan hiçbir ürünü misafirlerimize sunmuyoruz. Dondurma, çikolata, yaş pasta, tatlı, börek, kuru pasta, specialler, ekler, adet pasta ve kahvaltı gibi birçok ürün ile misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. Hepsini aynı titizlik ve özveriyle kendimiz üretip misafirlerimize sunuyoruz.

Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürünlerin üretimi nasıl yapılıyor? Üretim yaparken olmazsa olmaz demiş olduğunuz kurallarınız var mı?

Mekanın ve imalatımızın temizliği ve kullanılan ürünlerin kalitesi çok önemlidir. İmalatta ilk ilkemiz temizliktir. Konya’da çok az pastanede gıda mühendisi çalıştırılır. Kendi bünyemizde bulunan gıda mühendisimiz denetimlerini aksatmadan en iyi şekilde yapmaktadır.

Ürün kalitesi olarak da en üst sekmedeki ürünleri tercih ederek burada işliyoruz. Mesela üretmiş olduğumuz çikolatanın hammaddesini Belçika’dan, dondurmanın hammaddesi İtalya’dan getirip kendimiz işliyoruz. Ekmek ve pastacı kremalarının malzemesini Almanya’dan getirip yine burada işliyoruz. Kullandığımız ürünlerin hepsinin çok kaliteli olması temiz bir ortamda üretiminin yapılması en dikkat ettiğimiz hususların başında gelmektedir.

İşletmenizin yenilenen konsepti hakkında bilgi verir misiniz?

2011 yıllında işletmemizi buraya taşıdığımızda 450 m²  alana sahipti. Bu sene pandemi sürecin de pastanemizdeki tadilatları tamamlayarak 1100 m²’ lik daha ferah ve konforlu bir alana sahip olduk. İmalat bölümünü de daha rahat çalışılması için büyüttük. Çikolata ve dondurma alanlarımızı genişlettik. Dolap sayılarımızı arttırdık. Bahçe terasımızı daha havadar, daha temiz ve rahat hale getirdik. Terasımızda tente ya da cam gibi hiçbir ürün kullanmıyoruz. Bu salgın süresinde yapmış olduğumuz yenilikler sayesinde misafirlerimizin çok rahat bir şekilde güvenle ağırladığımızı düşünüyorum.

İstanbul Pastanesi olarak online sipariş verilen uygulamalardan yararlanıyor musunuz veya paket servisi hizmeti veriyor musunuz?

Şahsım adıma konuşacak olursam online satış sitelerini pastane sektöründe çok uygun bulmuyorum. Çünkü çok geniş bir ürün portföyüne sahip olmanın yanı sıra ürünlerimiz günlük olarak üretildiği için online uygulamada satışları ne kadar doğru olur tartışılır. İstanbul Pastanesi olarak bizler beklemiş ürün, donuk ya da stoklu bir ürünü müşterilerimize sunmak istemediğimiz için bu tarz sitelerde yer almıyoruz.

Müşterilerimiz bizlerle whatsapp üzerinden birebir görüşerek ürün hakkında bilgi alarak sipariş verebilirler. Müşterimize istediği ürünü paket servisimiz ile ulaştırıyoruz.

Şu anda çikolata üzerine kendi bünyemize ait online shop kuruyoruz. Çikolatanın raf ömrü diğer ürünlerle kıyaslandığında daha uzun olduğu için sadece çikolata satışı gerçekleşecek. Bizlere göre çikolatanın raf ömrü iki hafta gibi bir süreye sahip. Çok yakın bir süre sonra tüm Türkiye’ye en lezzetli ve kaliteli çikolatayı ulaştırmayı başarmış olacağız. www.istanbulcikolata.com adresinden çikolata severler siparişlerini kolaylıkla verebilecekler.

Müşterilerinizle ilişkileriniz nasıl? Sizi tercih etme nedenleri neler?

Her yaş grubuna hitap etmekteyiz. Bu yüzden kimi müşterimiz temizliğe, kimi müşterimiz temiz ve güvenilir olduğumuz için,  kimi müşterimiz ürün kalitemiz için bizi tercih eder. Lezzetimiz ve fiyatlarımızın uygunluğu da tercih sebeplerimiz arasındadır.  Ayrıca esnaflığımız için bizi tercih eden birçok müşterimiz var. Bizi diğer pastanelerden ayıran en büyük özelliklerden biri kendimizin de her daim işimizin başında olmamızdır. Kardeşim ve kuzenlerim imalatta çalışırken, babam ve amcalarım her zaman işlerinin başındadır.

Sektörünüzdeki yeniliklerden bahsedebilir misiniz?

Artık toplumumuz bilinçli bir şekilde ne yiyip ne içtiğini, içerisinde katkı maddesi olup olmadığını bilmek ve sağlıklı beslenmek istiyorlar. Bizlerde bu doğrultuda 1981 yılından beri katkı maddesiz doğal ve kaliteli ürünleri müşterilerimize sunuyoruz.

Elbette ki sektörümüzdeki yenilikleri takip edip yeni lezzetleri müşterilerimize sunmak için uğraşıyoruz. Bu yüzden yurtdışına seyahatler yapıp yeni çıkan lezzetleri yada makineleri birebir yerinde görüp işletmemize getiriyoruz.

Covid 19 süreci sizi nasıl etkiledi? Bu süreçte almış olduğunuz önlemler neler? Sosyal mesafe gereği masa ve sandalye azaltmayı düşünen birçok işletme mevcut. Siz de bu uygulamayı gerçekleştirecek misiniz?

Covid 19 sürecinde 3 ay boyunca üretim yapmadık ve üretim yapmak istemedik. Paket servisi tarzında da bir çalışma prensibi izlemedik. Bu süreçte tadilatımıza önem verdik. İmalatımızı 240 m²  den 550 m²  çıkartarak daha geniş ve ferah çalışma alanı oluşturduk. Her ustam kendi tezgahında kendi işini hijyen kurallarına uyarak devam ettirmekte.

Bu süreçte pastanemizi büyüttük ve sosyal mesafe kuralına en iyi şekilde uyuyoruz. Kapasitemizi 110 masadan 60 masaya düşürdük. Masalarımız, menülerimiz günlük olarak dezenfekte ediliyor. Misafirlerimiz masadan kalktıktan sonra masa dezenfekte edilerek diğer misafirlerimiz için hazır hale getiriliyor. Kullanmış olduğumuz çatal, bıçak, bardak gibi ürünlerimiz itina ile temizleniyor.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

İleriki zamanlarda yapmak ve sunmak istediğimiz ürünler elbette ki mevcut. Örneğin kendi üretimimiz olacak olan makarna ve lazanya seçenekleri ile misafirlerimizle buluşmak istiyoruz. Makarna ve lazanya hamurunu kendimiz yapıp her gün taze bir şekilde misafirlerimize sunmak istiyoruz.

Üç kardeşin omuz omuza verip beraber kurduğu işletmemiz 1981 yılından beri misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. Geleneksel olmamızın yanında çok da yenilikçi olduğumuzu belirtmek isterim. Bildiğiniz üzere Konya'nın ilk dökme profiterolünü yapan İstanbul Pastanesi, yeni lezzetlerini daima misafirlerine sunmaya devam edecektir.

 

 

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum