GÜNCEL Haberleri
Konya’da Bir ilke Gazyağcı Furun Kebapçısı imza atıyor.

İlk lezzetlerin öncüsü ola ve şehrimizde ilkleri yapmayı seven Gazyağcı Furun Kebapçısı, Konya’da yine bir ilki gerçekleştirecek olup düzenleyeceği Gastronomi Festivali ile 7 Eylül Cumartesi günü sizlerle buluşacak.

Konya’da Bir ilke Gazyağcı Furun Kebapçısı imza atıyor.
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Gazyağcı Furun Kebapçısı sahibi Hüseyin Çınalı yapmış olduğu basın toplantısında şunları dile getirdi; Biz ilk lezzetlerin öncüsüyüz ve şehrimizde ilkleri yapmayı seviyoruz. Bundan tam 128 yıl öncesine dayanan lezzet serüvenimizi bugün de Konya’da bir ilki gerçekleştirerek düzenleyeceğimiz Gastronomi Festivalini değerli halkımızla buluşturuyoruz. Adımıza ve tarihimize yakışır işler yapmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Konya’nın tarihine baktığınız zaman, karşımıza zengin bir yemek kültürü çıkmakta ancak bu yemeklerimiz zamanla unutulmaya başlandığının farkındayız. Biz de Gazyağcı Furun Kebapçısı olarak Şehrimizin ve Anadolu’muzun yemeklerini tekrar hatırlatmak, onlara sahip çıkmak için Gastronomi Festivalini düzenlemeye karar verdik. Bir ilki gerçekleştireceğimiz için çok heyecanlı aynı zamanda gururluyuz. Kalitemize yakışır bir şekilde bunun da hakkını vereceğimiz konusunda kendimize inancımız tam. Şehrimize katkısının çokça olacağını düşündüğümüz bu festivale hem Konya’dan hem de ülkemizden birbirinden başarılı birçok şef, gastronomi uzmanı ve gurmeler katılacak. Festivalimiz sadece yemekleri tatmak üzerine değil aynı zamanda workshoplar gerçekleştireceklerini dile getirdi. Hüseyin Bey sözlerine bu etkinliği KOGAT (Konya Gastronomi Turizmciler Derneği) ile birlikte yürüttüklerini, ilk günden beri desteklerini esirgemeyen, yolun her adımında yanlarında olan, birbirinden deneyimli ve başarılı KOGAT şeflerine teşekkürlerini iletti. Ayrıca KOGAT ile iyi bir ekip çalışması yürüttüklerini belirten ve bu etkinliğimizle şehrimizde ses getirecek bir işe imza atacaklarını dile getirdi.

Basın toplantısında Sevgili Yılmaz Şeçim Bey’e ayrıca teşekkür eden Hüseyin Bey güzel bir ekip çalışması yaptıklarını ve ayrıca Yılmaz Seçim Bey’in yakın zamanda çok güzel bir kitabı çıktığını, hatta lansmanını festivalde gerçekleştireceklerini belirtti. Kitabı ilk inceleyenlerden olmamın yanı sıra Konya Mutfağı üzerine yazılmış olan içeriğinde muhteşem tarifler ve yemekler olan bu kitabı mutlaka temin edilmesini önerdi. Son olarak Hüseyin Bey gastronomi festivalinin her açıdan doyurucu olacağına inandıklarını ve mutfağı bir sanat, yemekleri de birer sanat eseri olarak görüp büyük bir özveri ve titizlikle festivale hazırlandıklarını dile getirip 7 Eylül Cumartesi günü ücretsiz olarak gerçekleşecek olan festivale herkesi beklediklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum