GÜNCEL Haberleri
MÜFİDE İLHAN, KADINLAR GÜNÜ’NDE UNUTULMADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla Müfide İlhan Anıtı’na çelenk bırakma törenine katıldı.

MÜFİDE İLHAN, KADINLAR GÜNÜ’NDE UNUTULMADI
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ve 1950 yılında belediye başkanlığı yapmış Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olan Müfide İlhan Anıtı’na çiçek bırakıldı.

Müfide İlhan Anıtı önünde gerçekleştirilen anma törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer ve üyeler ile çok sayıda kadın yer aldı. 

“Mersin ilklerin şehridir”

Kadınlar ile bir araya gelen ve bu özel günde onlarla sohbet eden Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmasında, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Barış, huzur kardeşlik içerisinde savaşlardan uzak, insanların mutlu ve mesut olduğu huzurlu bir dünya temenni ediyorum. Aziz Atatürk dünyada henüz kadınlara bu haklar verilmeden, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını teslim ederek dünyaya bir öncülük yapmıştır. Bu itibarla da Mersinimiz Türkiye’de ilk kadın belediye başkanının görev yaptığı bir şehir olarak da tarihe geçmiştir. Müfide İlhan hanımefendi 1950’li yıllarda ‘Yeter Söz Milet’in’ dendiği bir dönemde bir kadın olarak bu kente hizmet etmiş, çok kıymetli bir isimdir. Bu nedenle de Mersin ilklerin şehridir. Birçok konuda olduğu gibi kadınların yönetimde görev alması konusunda da öncülük eden bir şehirdir” dedi.

“Kadınların kendilerine verilen hakların farkında olacağı bir gün olmasını diliyorum”

8 Mart’ın kadınların kendilerine verilen hakların farkında olacağı bir gün olmasını dileyerek konuşmasını sonlandıran Başkan Kocamaz, “İnşallah nasıl ilk belediye başkanı kadın olarak Mersin’den seçildiyse, 31 Mart’ta da öyle inanıyorum ki bütün kadınların ve Mersin’in desteğiyle demokrasiye sahip çıkmak isteyen herkesin desteğiyle de Ayfer Yılmaz hanımefendi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yine bir ilki başaracaktır. Çünkü Büyükşehirler içerisinde bir tek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde bir kadın belediye başkanı var. Mersin’de de bir ilk olarak Ayfer Yılmaz hanımefendi yine tarihe geçecektir. Bugünün kadınlara verilen hakların ve kadınların kendilerine verilen hakların farkında olacağı bir gün olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum