AVRUPA Haberleri
Batı İnsan Olduğunu Hatırlıyor! Papa'dan Mülteciler İçin Çağrı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Avrupa’daki tüm kilise idari bölgeleri (pariş), dini kurumlar, manastırlar ve ibadethanelere, birer mülteci aileyi misafir etme çağrısı yaptı.

Batı İnsan Olduğunu Hatırlıyor! Papa'dan Mülteciler İçin Çağrı
PAYLAŞ
A
Haberi Oku
Papa, geleneksel Pazar ayini nedeniyle Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'na bakan penceresinden binlerce inanana seslendi.
 
Katlanarak devam eden göçmen dramını gündemine alan Papa, Katolik Kilisesi'ne bağlı tüm birimleri, birer mülteci aileyi ağırlamaya davet etti. Katolik cemaatine bağlı olan inananların bağışlama ve bağışlanma ile geçirecekleri kutsal yıl olan Merhamet Jübilesi'nin (8 Aralık 2015-20 Kasım 2016) yaklaştığını anımsatan ruhani lider şunları söyledi: “Her pariş (kendi kilisesi, cemaati ve din adamları olan küçük idari birim), her dini kurum, manastır ve ibadethaneyi, İncil'in gerçekliğini ortaya koyarak, bir mülteci aileyi kabul etmeye davet ediyorum. Tanrı'nın merhametini, yaptığımız işlerle elde ederiz. Bir yaşam umudu yolunda onlarca, binlerce mültecinin savaş ve açlık nedeniyle ölümden kaçtığı trajediyle karşı karşıyayız. İncil bizi, onlara somut bir umut vermeye çağırıyor. Sadece şunu dememeliyiz: ‘Cesaretli olun, sabredin!'Hristiyan mücadele ve azimle, güvenli bir hedefe ulaşmaya çalışanın umudu olmalıdır.”
 
 
“VATİKAN'DAKİ KİLİSELER DE İKİ MÜLTECİ AİLEYE AÇILACAK”
 
“Avrupalı episkopos kardeşlerimin, gerçek pastörlerin, bağlı oldukları episkoposluklarını bu çağrımı desteklemeye çağırıyorum” diye sözlerini sürdüren 78 yaşındaki lider, “Bunu, Merhamet'in, aşk'ın ikinci adı olduğunu hatırlayarak yapalım. Vatikan'daki 2 pariş de şu günlerde 2 mülteci aileyi misafir edecek” açıklamasını yaptı.
 
“MÜLTECİLERE KAPILARI KAPATMAK BU BİZİM GÜNAHIMIZDIR”
 
Mültecilere kapıların kapatılmasını da eleştiren Papa, “Biz genellikle kendi içimize kapanmış ve bükülmüşüz, burada ulaşılamaz ve misafirperver olmayan Adalar oluşturuyoruz. En temel insan ilişkilerinde bile, karşılıklı açılma konusunda bile kapasitesizlik ortaya konuyor. Çifter kapalı, aile kapalı, grup kapalı, kilise kapalı, ülke kapalı, bu Tanrı değildir, bu bizim günahımızdır” diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum