AVRUPA Haberleri
Hz. Muhammad'e Hakaret Sergisi Açtılar

400 Polis sergiyi korudu, slogan atan 3 kızı ise tartakladı.

Hz. Muhammad'e Hakaret Sergisi Açtılar
PAYLAŞ
A
Haberi Oku
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, "Danimarka'nın İslamlaşmasını Durdur" örgütünün Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür sergisi polis koruması altında açıldı.
 
İslam karşıtlığı ile bilinen "Danimarka'nın İslamlaşmasını Durdur" (SİAD) isimli örgüt, Kopenhag'da Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür sergisi açtı.
 
SİAD'ın ABD'nin Teksas eyaletinden getirdiği karikatürler, polis koruması altında ve sadece basına açık olarak sergilendi.
 
SİAD Başkanı Anders Gravers, amaçlarının Axel Torv Meydanı'nda açtıkları sergiyi halkla buluşturmak olduğunu belirterek, polise tepki gösterdi.
 
Gravers, daha sonra yaptığı basın açıklamasında ifade özgürlüğünün tehlikede olduğunu savundu.
 
Danimarka'da İslam karşıtı karikatür sergisi açıldı
 
Sergiyi protesto eden gençlere polis müdahalesi
 
Sergi boyunca polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Yaklaşık 400 polis memuru ve istihbarat mensubunun bölgede bulunduğu belirtildi.
 
Bu arada, SİAD aleyhine slogan atan üç genç kız, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.
 
SİAD, sergi için haziran ayında Kopenhag'daki Kraliyet Kütüphanesi de dahil olmak üzere birçok yere başvuruda bulunmuş, ancak ret yanıtı almıştı.
 
Karikatürler, mayıs ayında derneğin Amerika'daki kolu olan "Amerika'nın İslamlaşmasını Durdur" grubu tarafından, ABD'nin Teksas eyaletinin Dallas kentinde sergilenmişti. Sergi salonuna silahlı saldırıda bulunan iki kişi, olay yerinde polis tarafından etkisiz hale getirilmişti.
 
 
Peygambere çirkin saldırı

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum