GÜNCEL Haberleri
GELECEĞİN ÖYKÜSÜNÜ TASARIMCILAR ÇİZİYOR!

TÜRK EV VE BANYO TEKSTİLİ, DÜNYA TRENDLERİYLE DENİB DESIGN’DA HAYAT BULUYOR!

GELECEĞİN ÖYKÜSÜNÜ TASARIMCILAR ÇİZİYOR!
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

DENİB-Denizli İhracatçılar Birliği’nin bu yıl ilkini gerçekleştireceği “DENİB DESIGN / 1. Ev ve Banyo Tekstili Yarışması”na başvurular başladı. 2022-2023 İlkbahar Yaz Trendlerinin tema olarak işleneceği yarışmaya öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki ana katılım alanında, yarışma şartnamesinde belirtilen ev ve banyo tekstili kategorilerinde, trendlere uygun koleksiyon oluşturan tasarımlar yarışacak. 

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yarışma ile ilgili olarak görüşlerini paylaştı:

“Yedi yıldır DENİB olarak, ‘Ev ve Plaj Giyim’ adıyla düzenlediğimiz tasarım yarışmamızın bu yıl isim ve içeriğini revize ettik ve böylece yeni yarışmamız, DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Yarışması olarak hayata başladı. Gerçek Global 2022-23 trendlerinden Flourish-Güzelleşme ile yapılacak yarışmamız DENİB DESIGN, bu alanda Türkiye'de bir ilk. Amacımız yarışmacılarımızın tasarımlarını 2023 yılında şehrimizin ihracat yaptığı 153 ülkedeki raflarda görmek. Türkiye'de bir ilki başararak ülkemizde tekstil tasarımı alanında eğitim veren 34 üniversitenin tamamı ile bir iş birliği içine girdik. Sektör-akademi iş birliği kavramını çok daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bu bağlamda yine bir ilk olacak olan, geniş katılımlı Tasarım Kampları Projesi için de çalışıyoruz.”

DENİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yarışma Komitesi Başkanı Mukaddes Başkaya’nın yarışma ile görüşleri şu şekilde:

“Denizli şehrinde, tasarım odaklı iş yapma kültürünü sürdürülebilir kılmak ve bu yönde farklı projelerle tasarımı desteklemek amacındayız. Bu doğal olarak tasarıma ve ihracatta trend bakış açısına yansıyacak. DENİB DESIGN’ın en önemli kazanımı yarışmayla ülkemize çok değerli tasarımlar sunan yarışmaya katılan öğrenciler olacak. Profesyonel katılımcıların da yarışmamızda kendi tasarım yeteneklerinin değerlendirilmesi önemli bir motivasyon kaynağı.” 

Türkiye’nin ihracatta en güçlü kategorilerinden olan ev tekstili alanında, ihracatın en güçlü yönü olan gelecek trendlerini doğru okuyarak, “gerçek” trend analizine dayalı bir tasarım yarışması ile ilerleme kararı alan DENİB, konuyla ilgili olarak global trend analizi kurumu Fashion Snoops ile iş birliği gerçekleştirdi. Bu iş birliği ile Fashion Snoops, trend verilerini DENİB ve katılımcı üniversite akademisyenleri ile paylaştı ve trendleri okuma seminerleri gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum