GÜNCEL Haberleri
REKLAMCILARIN KULÜBÜ KURULDU

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünün Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin ALTUNBAŞ, Reklamcılık Bölümüne ait Reklamcılık Kulübünü kurdu.

REKLAMCILARIN KULÜBÜ KURULDU
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünün kurucu bölüm başkanı olan Prof.Dr. Hüseyin ALTUNBAŞ yeniden Reklamcılık Bölüm Başkanı oldu. Konya Reklamcılar Derneği kurucu başkanı da olan Prof.Dr. Hüseyin Altunbaş, yeniden kurduğu bölümün başına geçerek öğrencilerini, mezunlarını, Konya’da ki ve ulusaldaki reklam sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı.

 Reklam sektörünün gelişimine önemli katkı sağlayan Prof.Dr. Hüseyin Altunbaş, yeni kurulan Reklamcılık Kulübü ile birlikte Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin uygulama alanlarıyla entegrasyonunu sağlamış olacaklarını ifade etti.

S.Ü.İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin ALTUNBAŞ, “Öğrencilerimizin sadece teorik bilgiyle iletişimci olması mümkün değil. Teorisiz olmaz, bu kesin, ancak teoriyle uygulamayı birleştiren öğrencilerimiz sektörde yaratıcı işler yapabilirler. Sektörün gelişimine katkı sağlayabilirler. Özellikle bireysel özgüvenle kariyer planlarını güçlü şekilde yapabilirler. Sınıflarda dar alanda kısa paslaşarak iletişim öğrenilmez. Çocuklarımızı daha çok deneyimleyecek, daha çok referans noktaları geliştirecek, yarışmacı öğrenciler haline getirmek için bölümümüzün Reklamcılık Kulübünü kurduk. Reklamcılık Bölümümüzün dışında tüm bölüm öğrencilerine de açık bir kulüp olacak.

Bütünleşik pazarlama iletişimi mantığında bir etkileşim içinde fakültemizdeki iletişim eğitiminin kalitesini yükseltmek istiyoruz. Bu çağda rekabetçi öğrenciler gerekiyor. Bilgiye dayalı fikir üreten, sorunların çözümüne katkı sağlayan, stratejik düşünmeyi bilen, yenilikçi ve girişimci iletişim öğrencileri gerekiyor. Biz de akademisyenler olarak bu hedeflere ulaşmaları için çocuklarımızı cesaretlendireceğiz, yollarını açacağız, ilham vereceğiz.

Reklamcılık Kulübü bu anlamda reklam düşünürleri için ilham atölyesi de olacak. Öğrencilerimiz yarışmalara hazırlanacak, onları sektörle iç içe geçireceğiz, ileride olacakları sektörün aktörlerini okuldayken tanıyacak, iletişim kuracak, empati yapabilecek. Bu tür düşünsel dönüşümü yapamazsak kendilerini geliştiremezler, sektöre giremezler, sektörün insan gücünü de geliştiremeyiz. Reklamcılık kulübü bu anlamda öğrencilerimizi iletişim mutfağında tutacak, iletişim menülerini görmelerini, tanımalarını, kendi ürünlerini gerçekleştirmelerini sağlayacak. Çünkü geldiğimiz noktada iletişim ürünleri çok fazlalaştı. Geleneksel ürünlerden dijital iletişim ürünlerine kadar yelpaze inanılmaz ölçüde arttı ve değişti. Buna sadece geleneksel eğitimle hazırlanmak mümkün değil, öğrencilerimiz daha interaktif olmak zorundalar. Hem geleneksel iletişim araç ve yöntemlerini çok iyi anlamalı ve kullanabilmeliler ama en önemlisi dijital araçların yeniliklerine ayak uydurmalılar. Dijitalin hızına yetişemeyen onun gelişim düşüncesini anlayamayan iletişim öğrencisinin gelecekte bu sektörün kıyısından dahi geçmesi mümkün değildir. O yüzden onları bu dijital dönüşüme hazırlamamız için daha motive edici eğitim anlayışı geliştirmeliyiz. Biz de bu mantıkla Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültemizde ve Reklamcılık Bölümümüzde yenilikler yapıyoruz. Öğrencilerimizi katılımcı yapmadan da bu konuda başarılı olamayacağımızı biliyoruz. Tüm bu değişim süreçlerinde onları aktif halde tutuyoruz. Tepeden inmeci asla değil ama sürekli proje üreten, fikir üreten, takip eden, telafi eden bir anlayışla öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Bu konuda bizlere destek olan fakülte yönetimimize, sevgili dekanımız Prof.Dr. Enderhan Karakoç’a özel bir teşekkür etmek isterim, yereldeki ve ulusaldaki tüm sektör temsilcilerine, uzmanlara, duayenlere, büyüklerimize, hocalarımıza ve mezunlarımıza da bize verdikleri heyecan ve destekten dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Daha önce Konya Reklamcılar Derneği kurucu başkanı da olan Prof.Dr. Hüseyin Altunbaş, “Reklam sektörümüz özellikle pandemide çok değişti. Bu değişim daha da devam edecek. Ulusaldaki ve Konya’mız da ki reklamcılarla hem uzaktan hem yüz yüze daha farklı etkinlikler ve projeler üreteceğiz. Yereldeki ve ulusaldaki tüm paydaşlarımızla iletişim fakültesi ve reklamcılık bölümü olarak sıkı iş birliği içinde olmak istiyoruz. Bu sayede rekabetçi bir eğitim anlayışına sahip olacağız ve öğrencilerimiz piyasaya hazır halde mezun olabilecekler. Bu felsefeyi aşılamak için öğrencilerimizle uzaktan buluşmalarımıza eksik etmiyoruz. Onları daha fazla ödüllendirecek bir Reklamcılık Kulübünün kurulduğunu söyleyebilirim” dedi.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum