KÜLTÜR-SANAT Haberleri
ULUSLARARASI ANKARA FİLM FESTİVALİ 28 YAŞINDA

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 28. Uluslararası Ankara Film Festivali başladı. Çankaya Belediyesinin kuruluşundan itibaren ana sponsor olarak desteklediği Uluslararası Ankara Film Festivali, Başkent’in sanatta önemli bir markası olarak 28. kez sinemaseverleri bir araya getirdi.

ULUSLARARASI ANKARA FİLM FESTİVALİ 28 YAŞINDA
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 28. Ankara Uluslararası Film Festivali, MEB Şura Salonu'nda gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

Türk Sineması'nın her kuşaktan önemli isminin yer aldığı açılış törenine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de katıldı.

Festivale desteklerinden dolayı plaket takdim edilen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “20 yıl sonra Hayır diyen Ankara’ya hoşgeldiniz. Atatürk’ün Başkenti Ankara’da sanata ve sanatçıya destek vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin en güzel kültür merkezlerinden birini yapıyoruz. Onlar adını sildikçe, biz inadına Atatürk’ün adını kültür merkezlerinde ve her yerde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Taşdelen, alkışlar arasında yaptığı konuşmasında sözlerini “Cumhuriyeti ve demokrasiyi hep beraber yaşatacağımız sanatçılarımızı Ankara’da aramızda görmekten onur duyuyoruz” şeklinde tamamladı.

Aziz Nesin Emek Ödülü sanatçı dostu Hülya Koçyiğit tarafından İzzet Günay’a, Kitle İletişim Ödülü Tamer Levent tarafından Oyuncular Sendikası Başkanı Meltem Cumbul’a verilirken, bu yılın Sanat Çınarı ödülü ise Nesrin Cevadzade tarafından yazar Ahmet Say’a takdim edildi.

Alkışların hiç durmadığı açılış gecesi Baba Zula’nın unutulmaz eserlerini seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Bu yıl “Körleşme” temasıyla sanatseverlerle buluşan 28. Ankara Uluslararası Film Festivali, 30 Nisan’a kadar devam edecek. Festival boyunca 142 film, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Goethe Enstitüsü’nde sinemaseverlerle buluşacak.

 

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum